Ingrediente:
200 grame macaroane (am folosit spirale), 2-3 linguri unt (sau ulei), 2-3 linguri făină, 350 ml lapte fierbinte, 5-6 linguri brânză rasă, 1 conservă de ton în ulei (de 185 grame), 2-3 linguri pesmet, sare.Preparare:
Se pun macaroanele la fiert în apă cu sare și între timp se face un sos alb: se topește untul, se adaugă făina, se lasă puțin pe foc, iar apoi se pune laptele. Se lasă pe foc până se îngroașe. În sosul alb se pun 4 linguri de brânză și tonul scurs de ulei. Când sunt fierte macaroanele, se scurg și se adaugă la sos. Se pune într-o tavă termorezistentă,iar deasupra se pune pesmetul și restul de brânză. Se da la cuptor până se rumenește deasupra.
Începând de săptămâna viitoare o să postez doar rețete de post.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu