duminică, 17 martie 2013

Plăcintă cu ton

 Am văzut această rețetă cu ceva timp în urmă la o emisiune culinară. Nu e neapărat o plăcintă, pentru că  nu are aluat de plăcintă, ci e făcută cu macaroane.Mi-a plăcut cum arăta și, pentru că suntem în săptămâna brânzei, m-am gândit să o fac. Reacția băieților ei când au auzit de plăcintă cu pește a fost una neplăcută. Spuneau să las săracul pește în pace și să-l mâncăm singur, nu în plăcintă, iar când a fost gata, nu se puteau opri din mâncat, mai ales că mirosea minunat în bucătărie.

 Ingrediente:

 200 grame macaroane (am folosit spirale), 2-3 linguri unt (sau ulei), 2-3 linguri făină, 350 ml lapte fierbinte, 5-6 linguri brânză rasă, 1 conservă de ton în ulei (de 185 grame), 2-3 linguri pesmet, sare.
Preparare:
Se pun macaroanele la fiert în apă cu sare și între timp se face un sos alb: se topește untul, se adaugă făina, se lasă puțin pe foc, iar apoi se pune laptele. Se lasă pe foc până se îngroașe. În sosul alb se pun 4 linguri de brânză și tonul scurs de ulei. Când sunt fierte macaroanele, se scurg și se adaugă la sos. Se pune într-o tavă termorezistentă,iar deasupra se pune pesmetul și restul de brânză. Se da la cuptor până se rumenește deasupra.
Începând de săptămâna viitoare o să postez doar rețete de post.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu