marți, 5 martie 2013

Prăjitură de vanilie cu toping de banane caramelizate

De mult timp am vrut să fac o prăjitură cu banane. Așa că într-o zi m-am pus pe treabă. Am făcut un blat simplu de vanilie, iar deasupra am pus caramel cu banane.
Pentru blat:
Ingrediente:
2 căni făină, 3 ouă, 1/2 cană ulei, 1/2 cană lapte, 1/2 cană zahăr, 1 linguriță vanilie, 1 linguriță praf de copt
Preparare:
 Se amestecă făina cu praful de copt. Se bat ouăle cu zahărul, se adaugă uleiul, laptele și vanilia. Se adaugă făina peste amestecul de ou. Se pune în tava tapetată cu hârtie de copt și se coace timp de 30-35 de minute.
Până se coace se face caramelul cu banane:
Ingrediente:
2 banane coapte, 75 grame unt, 1 cană zahăr
Preparare:
Într-o tigaie teflonată se pune untul cu zahărul. Se lasă să se topească, iar când amestecul devine lichid se adaugă bananele tăiate felii.
Se scoate prăjitura din cuptor și se pune caramelul deasupra.
Se lasă să se răcească bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu