Ingrediente:
Blat:
150 grame ciocolată amăruie100 grame unt
100 grame zahăr
1 praf de sare
5 ouă
100 grame miez de nucă măcinat
100 grame făină
2 lingurițe praf de copt
Sirop:
100 grame zahăr250 ml apă
3 linguri cacao
1 linguriță esență de rom
Glazura:
100 grame ciocolată amăruie100 grame ciocolată cu lapte
Spuma:
200 ml frișcă2 linguri cu vârf mascarpone
Decor:
CiocolatăPreparare:
Blat:
Se mixează nuca, gălbenușurile, zahărul, untul la temperatura camerei și ciocolata topită și răcită. Albușurile le batem spumă cu sare, apoi le încorporăm în amestecul de gălbenușuri. Apoi adăugăm făina și praful de copt și coacem 30 minute la 180 de grade. Lăsăm la răcit, tăiem în pătrate și însiropăm cu siropul fiert și lăsat puțin la răcit.Deasupra punem ciocolata topită.
Batem frișca, apoi încorporăm mascarpone și punem cu un șpriț peste prăjitură.
Decorăm cu bucățele de ciocolată!
A fost delicioasă! Deși nu am prea avut timp pentru ea, fiind singură cu copiii și cu muncitorii la lucru, aș reface această prăjitură de o mie de ori. Data viitoare sper să nu fiu chiar atât de ocupată și să-mi iasă mai aspectuoase. Oricum, gustul e de vis!
Grozava praji , am pastrat-o-n caietelul meu ...
RăspundețiȘtergerePS De ce nu ai si o rubricuta unde sa ne putem abona prin mail la blogul tau ???
Nu mi-am pus problema până acum, dar tocmai s-a rezolvat. Multumesc pentru sfat. Rețeta nu-mi aparține, ci după cum am spus si in postae e luată de la Gabriela in cadrul Provocării secrete.
ȘtergereMs ca mi-ai luat in seama sugestia :d , deja m-am abonat la blogul tau . Cred ca azi voi incerca si aceasta praji , ms frumos si tie si Gabrielei .
RăspundețiȘtergereDragă Diana, mă bucur mult că îți place blogul. Sper să îți placă prăjitura. Aștept să-mi spui cum ți-a ieșit!
ȘtergereCe frumoasa ti-a iesit! Sper ca ti-a placut! este reteta mea preferata. Ma bucur ca ai ales-o.
RăspundețiȘtergere