vineri, 7 iunie 2013

Spaghete cu sos de roșii

Ador pastele. Cu orice fel de sos. Iar cu acest sos sunt delicioase. Chiar și copiii, care nu prea mănâncă paste cu sos sunt înnebuniți după aceste paste.

Să vedem cât sunt de greu de făcut.
Timp de preparare: maxim 15 minute.

Ingrediente:

400 grame spaghete
400 grame roșii micuțe/roșii cherry (sau 1 conservă roșii în suc propriu)
1 ceapă
2-3 căței de usturoi
2 linguri ulei
sare, piper, busuioc uscat sau proaspăt

Preparare:

Într-o oală cu apă clocotită în care am pus 1 lingură de sare se pun spaghetele și se lasă la fiert mai puțin cu 1-2 minute decât scrie pe ambalaj. Dacă le fierbem cât scrie pe ambalaj se fac aproape terci.
Într-o tigaie se pune uleiul, iar apoi se pune ceapa tăiată mărunt, 1 cățel de usturoi zdrobit. Se lasă un minut, iar apoi se pun roșiile tăiate în patru, sau în două, depinde cât sunt de mari. Dacă folosim roșii din conservă, le turnăm peste ceapă. Adăugăm sare, piper și puțin busuioc, dacă e uscat, dacă nu, busuiocul îl punem la final. Lăsăm la fiert până roșiile și ceapa s-au înmuiat.
Când sunt fierte spaghetele, le scurgem și le punem peste sos. Le amestecăm bine, iar deasupra punem restul de usturoi pisat și busuioc proaspăt (dacă avem).
Eu le-am făcut de post. Dar deasupra se poate pune brânză.
Au dispărut în mai puțin timp decât mi-a luat să le fac.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu