joi, 8 noiembrie 2012

Prăjitură cu cocos și cafea



Astăzi îi sărbătorim pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril.
 Copiii mei poartă numele acestor Sfinți îngeri, deci trebuia să fac ceva pentru această ocazie. Zis și făcut. Am făcut o prăjitură cu cocos și cafea. E foarte simplu de făcut și foarte gustoasă.
Iată și rețeta:
Pentru blat: 3 ouă, 2 căni de făină, 1 cană de zahăr, 1 cană de lapte, 1/2 cană ulei, praf de copt, vanilie, 50 g fulgi de nucă de cocos, 2 linguri cafea solubilă.
Pentru cremă: 150g ciocolată cu lapte, 1 gălbenuș, 5-6 linguri de lapte fierbinte, o lingură de cafea instant, 200g unt moale.
Se bat ouăle, eu am folosit telul, pentru că nu e nevoie să le batem mult, dar se poate folosi și mixerul. Se adaugă zahărul, uleiul, amestecând să se încorporeze bine, laptele, vanilia, iar la urmă făina amestecată cu praful de copt apoi se pune nuca de cocos și cafeaua. Se coace până trece testul cu scobitoarea. Se lasă la răcit și se face crema:
Se topește ciocolata la bain-marin, se adaugă laptele fierbinte, cafeaua instant și gălbenușul. Se lasă puțin la răcit până ajunge la temperatura degetului, iar apoi se adaugă treptat untul, câte un cub pe rând, până se face o cremă pufoasă. Se pune peste blat, iar deasupra se presară fulgi de nucă de cocos.
La mulți ani celor ce poartă numele Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril!
La mulți ani Gabriel Și Mihail, dragii mamei!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu