luni, 17 decembrie 2012

Plăcintă cu brânză

O plăcintă cu brânză tradițională este cea pe lespede. E foarte simplu de făcut și nu mai spun cât e de gustoasă.
Ingrediente pentru mai bine de 10 plăcinte mari:
1 Kg făină albă
2 plicuri de drojdie uscată
500 ml apă călduță
1 linguriță zahăr
sare
ulei
brânză - eu am folosit caș de vacă frământat cu sare, dar se poate folosi și brânză telemea.
Preparare:
Se face un aluat ca pentru pâine. Se lasă la dospit timp de o oră și apoi se fac plăcintele:

Se ia o bilă de aluat
Se întinde
Deasupra se pune brânză
Se împătură de la margini spre mijloc
Se întinde cu sucitorul o foaie rotundă
Se pune pe lespedea încinsă (Se poate și o tigaie non-aderentă)
Se coace pe amândouă părțile, putând fi unsă cu ulei.

 
E delicioasă!!!

Un comentariu:

  1. Am facut si eu asa ceva si chiar ne-au placut ; eu le faceam/coceam in transe pe timpul unei zile , sa fie fierbinti de fiecare data :)

    RăspundețiȘtergere