Această Sfântă sărbătoare este un Praznic Împărătesc, un moment de bucurie, de aceea Biserica a rânduit ca în această zi să se facă dezlegare (adică să se de-a voie) la mâncarea cu pește și produse din pește precum sunt icrele.
Astăzi o să vă arăt cum fac eu salata de icre. La noi e foarte apreciată și sper să vă placă și vouă.
Ingrediente:
1 cutie cu icre nepreparate1 franzelă mică (aproximativ 250 grame)
1 ceapă mică
250-300 ml ulei
1/2 lămâie
Sare
Preparare:
Se toarnă icrele într-un castron încăpător, pentru că o să iasă multă salată.
Se adaugă sucul de la lămâie și se amestecă. Apoi se pune uleiul pe rând, ca pentru maioneză.
Se pune franzela la înmuiat în apă, se stoarce și se adaugă pe rând, alternând cu uleiul.
Și se amestecă, cu grijă și temeinic, de preferință de un băiat harnic.
Se rade ceapa pe răzătoarea mică, se gustă dacă mai e nevoie de sare și se servește după preferință.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu