sâmbătă, 23 martie 2013

Mâncare de linte

O nouă rețetă de post. Nouă ne place foarte mult. În plus, e foarte hrănitoare în timpul postului, are foarte multe proteine, dar și multe alte substanțe nutritive.

Ingrediente:

200 grame linte uscată
1 ceapă
1 morcov
1 bucată țelină
2-3 linguri pastă de bulion
1 frunză de dafin
sare piper ulei

Preparare:

Se spală lintea în 2 ape și se lasă la înmuiat pentru minim 2 ore. Se călește ceapa, se pune morcovul tăiat cuburi mici și țelina tăiată la fel (eu cumpăr o țelină mare și tai de acolo câte o felie sau cât am nevoie, de aceea spun doar câte o bucată de țelină). Se călesc împreună puțin, se adaugă lintea, frunza de dafin, sare și piper, se acoperă cu apă și se lasă la fiert. Când e fiartă, se adaugă bulionul și se lasă să scadă. 
Se poate servi caldă sau rece, întinsă pe pâine sau cum vreți voi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu