duminică, 14 iulie 2013

Prăjitură ora 12

 Luna aceasta la Provocarea secreta am primit de la Mihaela un blog plin de Culoare și savoare. L-am răsfoit din prima zi, ca de obicei, iar pentru că noi adorăm ciocolata, în orice formă, am ales Prăjitura ora 12. E o prăjitură plină de ciocolată și foarte delicioasă. Soțul meu a zis că e mai bună ca cea de la cofetărie, așa că, mulțumesc Gabriela!

Ingrediente:

Blat:

150 grame ciocolată amăruie
100 grame unt
100 grame zahăr
1 praf de sare
5 ouă
100 grame miez de nucă măcinat
100 grame făină
2 lingurițe praf de copt

Sirop:

100 grame zahăr
250 ml apă
3 linguri cacao
1 linguriță esență de rom

Glazura:

100 grame ciocolată amăruie
100 grame ciocolată cu lapte

Spuma:

200 ml frișcă
2 linguri cu vârf mascarpone

Decor: 

Ciocolată

Preparare:

 Blat:

Se mixează nuca, gălbenușurile, zahărul, untul la temperatura camerei și ciocolata topită și răcită. Albușurile le batem spumă cu sare, apoi le încorporăm în amestecul de gălbenușuri. Apoi adăugăm făina și praful de copt și coacem 30 minute la 180 de grade. Lăsăm la răcit, tăiem în pătrate și însiropăm cu siropul fiert și lăsat puțin la răcit.
Deasupra punem ciocolata topită.
Batem frișca, apoi încorporăm mascarpone și punem cu un șpriț peste prăjitură.
Decorăm cu bucățele de ciocolată!
A fost delicioasă! Deși nu am prea avut timp pentru ea, fiind singură cu copiii și cu muncitorii la lucru, aș reface această prăjitură de o mie de ori. Data viitoare sper să nu fiu chiar atât de ocupată și să-mi iasă mai aspectuoase. Oricum, gustul e de vis!

5 comentarii:

  1. Grozava praji , am pastrat-o-n caietelul meu ...
    PS De ce nu ai si o rubricuta unde sa ne putem abona prin mail la blogul tau ???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mi-am pus problema până acum, dar tocmai s-a rezolvat. Multumesc pentru sfat. Rețeta nu-mi aparține, ci după cum am spus si in postae e luată de la Gabriela in cadrul Provocării secrete.

      Ștergere
  2. Ms ca mi-ai luat in seama sugestia :d , deja m-am abonat la blogul tau . Cred ca azi voi incerca si aceasta praji , ms frumos si tie si Gabrielei .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragă Diana, mă bucur mult că îți place blogul. Sper să îți placă prăjitura. Aștept să-mi spui cum ți-a ieșit!

      Ștergere
  3. Ce frumoasa ti-a iesit! Sper ca ti-a placut! este reteta mea preferata. Ma bucur ca ai ales-o.

    RăspundețiȘtergere