duminică, 17 martie 2013

Despre pasiuni și nu numai

Toți cunoscuții mei știu că una dintre cele mai mari pasiuni ale mele este gătitul. La fel de mult îmi place să citesc. Soțul meu râde deseori de mine că citesc în timp ce gătesc. Dacă am o carte interesantă nu o pot lăsa din mână, dar mai trebuie să și mâncăm așa că îmbin utilul cu plăcutul. Citesc oricând am timp și mi-aș dori să am mai mult timp pentru citit.
Din moment ce îmi place să gătesc, am și o mulțime de cărți de bucate. Sunt foarte practice, iei cartea, o deschizi și e gata. Mai ales că nu pot avea calculatorul în bucătărie, iar când am nevoie de o rețetă de pe net trebuie să o scriu pe hârtie și să o iau cu mine în bucătărie... De aceea prefer cărțile de bucate. Sunt foarte practice, cu multe rețete și le pot avea la îndemână ori de câte ori am nevoie. A da, unde mai pui că mai pică și netul de câte ori ai mai mare nevoie. 
Prima mea carte de bucate, din care am învățat să gătesc, era a doamnei Silvia Jurcovan. Săraca de ea se vede cât e de folosită și nu arată foarte bine în momentul de față. Apoi am primit tot felul de cărți de bucate, iar anul trecut am primit de la soțul meu, cartea de bucate a Sandei Marin, apărută împreună cu ziarul Gazeta sporturilor.
Am o carte foarte veche și arată destul de rău, o foloseam când eram mică, și nu pentru gătit, așa că îmi cer scuze pentru aspect, dar vreau să v-o arăt pentru că îmi e foarte dragă. Nu mai are coperți, e mică, dar cu niște poze și desene minunate. ia priviți:


Din păcate nu mi-au ieșit foarte clare pozele, dar cartea e minunată.
Cum să nu adori cărțile de bucate? Sunt așa minunate, și mai ales sunt ceva ce putem atinge. Oricât de important a devenit internatul, în lumea aceasta nebună, avem nevoie de ceva care că ne mențină ancorați în realitate. Pentru mine, cărțile sunt cele ce mă duc în altă lume, dar și mă aduc cu picioarele pe pământ.
De curând, Gabi de la Bucătăreli la borcan a lansat o provocare-concurs: De ce carte dacă avem blog?, sponsorizat de Book Expres.
Am decis să mă înscriu și eu în concurs. Sper să îmi fiți alături și să mă votați.
Vouă vă plac cărțile de bucate.

2 comentarii:

  1. Draga Ioana, te rog sa ma contactezi prin e-mail, la adresa bucatarelilaborcan (at)gmail.com. Ai de primit un voucher, sa stii! Felicitari! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Ioana, astept sa imi transmiti adresa de e-mail pe bucatarelilaborcan@gmail.com, ca sa poti beneficia de premiul pe care l-ai castigat la concursul in care a intrat in aceasta postare.
    Felicitari si te astept cu drag,
    Gabi

    RăspundețiȘtergere