marți, 25 iunie 2013

Tartă spiralată cu legume


O nouă rețetă pentru Provocarea Bucătar curajos. De această dată e o tartă sărată. Rețeta a fost propusă de Mihaela Apostu. Am fost sceptică la început, mai ales ca am acasă un băiat mare (soțul) care are frică de legume, verdețuri și tot ce înseamnă astea. Pentru el nu trebuie să existe legume decât în post, pe care îl ține cu sfințenie. Tartă sărată, ce e aia? Tartele sunt dulci, cu multe fructe și preferabil cu multă cremă.
Da am avut niște emoții când am început prepararea. Am culcat copiii, doar că am avut alt ajutor, mult mai pretențios. A început să-mi spună că dovleceii sunt pentru purcei, că el nu o să mănânce așa ceva, dar aproape că m-a lăsat fără morcovi. Mozzarella de ce pui acolo? Lasă că o mănânc eu, la fel și smântâna. Asta e povestea preparării acestei tarte. Am fost cu nervii întinși la maxim pentru ajutorul pe care l-am avut, dar am fost foarte încântată de rezultat. La fel și mofturosul. Nu a mai avut răbdare să se răcească și a cerut o felie imediat ce am scos-o din cuptor. Rezultatul a fost delicios.

Ingrediente:

Aluat:


- 175 g faina
-85 g unt
- un praf de sare
- 2-3 linguri apa rece

Umplutură:


- 2 dovlecei/zuchini
- 3 morcovi potriviți
- 200 g brânză mozarella 
- 200 g smântâna
- sare, piper

Preparare:

Am amestecat untul cu făina și sarea până am obținut firimituri. Am pus apa și am amestecat cât să se lege și am dat la frigider pentru 30 de minute.
Am tăiat legumele cu curățitorul de legume.
Apoi am întins aluatul și l-am pus într-o tavă rotundă, apoi l-am dat la cupror pentru 5 minute până ce s-a uscat.
L-am scos din cuptor și am turnat smântâna amestecată cu mozzaella și puțină sare, iar apoi am așezat legumele în cercuri concentrice, începând din centru.
Apoi am dat la cuptor pentru 45 de minute la foc mediu.
Am servit cu o salată .

2 comentarii: