marți, 28 mai 2013

Negresa cu ciocolata si nuca

Nu e nici un secret că toată familia adoră ciocolata. Iar în combinație cu nuci și alune, e și mai bine. De mult timp caut o rețetă de negresă, iar când a, primit cărțile de bucate și am văzut rețeta asta, mi-am zis că trebuie neapărat să încerc. Iată ce a ieșit:

Ingrediente:


2 ouă
175 grame zahăr brun
65 grame nuci
50 grame ciocolata neagra
65 grame unt
65 grame făină amestecată cu praf de copt

Preparare:

Încălzim cuptorul la 180 grade. Punem hârtie de copt într-o tavă 15/25 cm.
Fierbem niște apă într-o oală/cratiță, iar deasupra punem un castron cu unt, la topit.
Când e topit untul, adăugăm ciocolata, amestecăm și lăsăm pe foc până când sunt toate topite.
Într-un bol încăpător punem ouăle,le batem cu o furculiță, apoi punem zahărul, nucile și făina.
Amestecăm totul cu o lingură de lemn sau o spatulă de silicon.
Adăugăm ciocolata topită și amestecă.
Punem aluatul în tavă și coacem timp de 30-35 de minute.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu