luni, 21 ianuarie 2013

Tocăniță de pui cu mămăliguță



Îmi amintesc când eram mică, atunci când se făcea mămăligă era o zi foarte frumoasă. De ce? Pentru că tata era cel care curăța porumbul de pe știulete, iar mama tăia un pui din curte. Apoi tata măcina porumbul, cernea făina și fierbea mămăliga. Și acum îmi amintesc cu drag cum răsturna tata mămăliga pe un tocător de lemn și o tăia cu ața. Apoi ne așezam cu toții în jurul mesei și o mâncam cu multă poftă împreună cu lapte, brânză, iaurt, dar mai ales cu minunata tocăniță de pui a mamei.
Aceasta e rețeta mamei:

Ingrediente:

1 pui (eu acum folosesc pulpe de pui)
2 cepe
1 ardei
1 morcov
1 roșie
2-3 linguri smântână
1 lingură făină
ulei, sare, piper, pătrunjel, usturoi.

Preparare:

Tai ceapa și o călesc un pic în ulei, adaug morcovul ras și ardeiul tăiat mărunt.

Pun roșia și apoi pulpele (sau bucățile de pui).

Amestec și las la fiert, pun sare și piper.
Adaug apă când e nevoie. Nu trebuie să fiarbă cu multă apă. Când e fiartă carnea se amestecă smântâna cu făina și un pic de apă și se adaugă la tocăniță. Se mai dă un clocot, se adaugă pătrunjel și usturoi zdrobit. Se servește cu mămăligă.

E o rețetă care îmi trezește amintiri frumoase de fiecare dată.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu