vineri, 23 august 2013

Vegeta de casă

Încă de anul trecut am descoperit această rețetă și am fost foarte încântată pentru că voiam să renunț la vegeta din comerț. Îmi amintesc că și mama făcea când eram eu mică, dar mai apoi a apărut acea pudră în comerț și a renunțat la prepararea în casă. E foarte ieftină și dacă cumpărăm tot de la piață, dar dacă avem majoritatea în grădină e și păcat să nu facem. Singura problemă e că e un pic de muncă la ea.
Această rețetă e luată din cartea d bucate a Sandei Marin.

Ingrediente:

2 kg morcovi, 1 kg ceapă, 3 țeline, 1/2 kg păstârnac, 4-5 ardei grași, 1 kg roșii, 1 varză mică, 1 conopidă mică, 1 căpățână de usturoi, 1/2 kg sare, ulei.

Preparare:

Se curăță și se taie toate legumele, apoi se dau prin mașina de tocat. Se amestecă cu sare și se pune în borcane, iar deasupra se toarnă ulei. Se pun capace și se dă la rece. Se folosește în loc de vegeta la tot felul de mâncăruri de  post, și nu numai.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu