Ingrediente:
Foi:
1 ou150 grame zahăr
150 grame miere
50 grame unt
50 ml lapte
1 linguriță bicarbonat
450-500 grame făină
Crema:
60 grame gris500 ml lapte
100 grame zahăr
100 grame unt
1 lămâie
În plus:
Gem/dulceață de prune ( sau orice fel de dulceață acrișoară)Zahăr pudră
Preparare:
Foi:
Într-o cratiță/castron metalic se pune oul, zahărul, mierea, untul, laptele și bicarbonatul.Se dă în clocot, apoi se ia de pe foc și se pune făina.
Se frământă puțin, apoi se împarte aluatul în 4 părți egale.
Se întind foile și se coc pe dosul tăvii timp de 5 minute.
Crema:
Se pune laptele la fiert cu gris și zahăr. Se dă în clocot și se mai lasă pe foc 5-6 minute să se îngroașe bine. Se lasă la răcit, iar când e rece se încorporează untul moale și coaja rasă și zeama de la lămâie.
Se ansamblează:
foaie
cremă
foaie
dulceață/gem
foaie
cremă
foaie
zahăr pudră
Se dă la rece minim câteva ore. Dacă aveți răbdare (eu nu am avut) se poate lăsa până a doua zi când e moale.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu